Jac_ek, faktycznie :roll: Już drugi raz mam jakiś "kłopot" z cytowaniem selektywnym
przekaźnik świec żarowych
Zwiń
X
-
przekaźnik świec żarowych
Witam,
mam problem z przekaźnikiem świec żarowych (skleja się i nie podaje prądu dalej). Starałem się znaleźć jaki dokładnie przekaźnik odpowiedzialny jest za dostarczanie prądu do świec i wyczytałem, że o numerze 109. Czy to prawda?
Gdzie w Warszawie (najlepiej Ochota/ Mokotów) mogę go kupić?
Octavia 1 (99rok) 1.9 TDI
-
-
Re: przekaźnik świec żarowych
Zamieszczone przez rumyanWitam,
mam problem z przekaźnikiem świec żarowych (skleja się i nie podaje prądu dalej). Starałem się znaleźć jaki dokładnie przekaźnik odpowiedzialny jest za dostarczanie prądu do świec i wyczytałem, że o numerze 109. Czy to prawda?
Gdzie w Warszawie (najlepiej Ochota/ Mokotów) mogę go kupić?
Octavia 1 (99rok) 1.9 TDIneverland
Komentarz
-
-
zdjąłem osłonę pod kierownicą i dobrałem się do tych przekaźników. U mnie był problem z kostką z numerem 109. Roztopił się jeden styk i raz łączył raz nie. Tymczasowo go zlutowałem ale docelowo muszę wymienić. Koszt wymiany w ASO to ok. 120zł. Sam przekaźnik oryginalny to ok. 70zl.
@teciu W momencie sklejenia czy rozlutowania (tak jak u mnie) przekaźnika nie ma możliwości (pisze to z mojego doświadczenia) odpalenia auta - do świec nie dociera prąd.
@neverland Nie mam pojęcia czy przekaźnik ma jakiś wpływ na czas kręcenia. Z tego co pamiętam jest sporo na ten temat na tym forum.
Komentarz
-
-
Wymieniłem na nowy. Niestety nie mogłem dostać oryginalnego, kupiłem zamiennik za 30zł.
Mam jeszcze jedną wątpliwość. Przejechałem (zarówno na starym jak i nowym) po kilka kilometrów a przekaźnik był bardzo ciepły.
Czy to, że się grzeje to normalna sprawa czy może coś jest nie tak?
Komputer nie pokazywał błędów.
Komentarz
-
-
Tak właśnie myślałem, że to z powodu dużego prądu.
Zaniepokoiło mnie to, że reszta przekaźników jest zimna.
W starym przekaźniku rozlutował się jeden ze styków... ale grzał się też nowy.
Btw.
Może mi ktoś odpowiedzieć za co w końcu odpowiada ten przekaźnik 109 (świece / komputer / pompa) ???
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rumyanTak właśnie myślałem, że to z powodu dużego prądu.
Zaniepokoiło mnie to, że reszta przekaźników jest zimna.
W starym przekaźniku rozlutował się jeden ze styków... ale grzał się też nowy.
Btw.
Może mi ktoś odpowiedzieć za co w końcu odpowiada ten przekaźnik 109 (świece / komputer / pompa) ???
Komentarz
-
-
Masz tu schemat i sam określ który to przekaźnik dla O1 po sierpień 1997Załączone pliki.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Krzycho-63, masz może całą rozpiskę tych przekaźników?, a konkretnie poszukuję przekaźnika wycieraczek, ale nie ukrywam, że cały schemat by się na przyszłość przydał.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
Komentarz